Heidi

heidi Kormano tykytyky ohjelmaa tyky paivaan S

Olen äärimmäisen rakastunut käsitöihin ja taiteeseen. Ympäriston suunnittelun ja rakentamisen artesaanina teen isoja kokonaisuuksia, kotona pienempiä. Minä hitsaan patsaita, ompelen tyynyja, maalaan tauluja tai virkkaan kaulaliinoja.

En ole koskaan tuntenut kynnystä tarttua uuteen tekniikkaan, pikemminkin janoan uuden oppimista.  Kaikki nämä kokeilut ovat tuottaneet minulle ison käsityöalan tietopohjan.

Haluan jakaa tätä iloa myös muita opastamalla. Pidän muun muassa Heidididit-blogia, jossa jaan hyvksi toteamiani vinkkejä.

Työpajoillani ei ole taitotasoja eikä loppuarvostelua. Minua sellainen puistattaa.

Mikään ei tapa intoa ja luovuutta nopeammin kuin arvostelu ja toisten silmille tekeminen. Se ei ole työpajojeni tarkoitus – vaan nautinto. Kenties osallistuja löytääkin itsestään askartelijan ja harrastus jatkuu päivän jälkeenkin! Ja hyvä olisi jos jatkuu, sillä Itä-Suomen yliopiston käsityötieteen professori, Sinikka Pöllänen, on tutkinut käsillä tekemisen vaikutuksia hyvinvointikokemuksiin.

Käsitöiden tekeminen on terapiaa mielelle.

Pölläsen tutkimustulosten mukaan terapeuttisuus perustuu siihen, että aivot pääsevät pohdiskelemaan asioita samalla kun kädet tekevät töitä. Oleellisinta on vuorovaikutus tekijän, materiaalin ja toiminnan kesken. Ajattelu ja tunteet ovat hallinnassa – keskittyminen kohdistuu juuri käsissä olevaan tehtävään. Nykypäivän nopeassa temmossa, jossa huomiota vaatii seitsemän asiaa kerralla, se rentouttaa. Toisaalta mukana on onnistumisen iloa siitä, että ratkaisee pienimuotoisen haasteen – ja kerrankin joku asia valmistuu heti – silmien edessä!

Olet suuresti tervetullut työpajoilleni!

Varaa Tykytyky-työhyvinvointipaketti

Vieraile yritykseni sivuilla